Het verloren tweelingen syndroom

Waarschijnlijk heeft een 1 op de 10 mensen een of mindere tweeling helft verloren in de baarmoeder. Andere beweren 60-80 procent. Bij hooggevoelige mensen ligt dat percentage vele malen hoger. Waarschijnlijk een op de drie. Deze ervaring kan grote gevolgen hebben in je latere leven: eenzaamheid, verlangen naar de ideale partner, geen afscheid kunnen nemen, van alles twee willen hebben, schuldgevoel, vaag gevoel ik ben niet alleen, verlangen naar een andere wereld (divine home sickness) enzovoorts.

Door contact te maken met dit fenomeen is het mogelijk om een aantal klachten op te lossen. 

Download de vragenlijst om uzelf te testen.

verstrikt in therapieland?

… je oorspronkelijke trauma’s werken sterk door in je leven… gun jezelf de nieuwste behandelmethode!

Wat zijn trauma’s?

Je hebt iets meegemaakt dat de psyche niet kan verwerken. Er ontstaat een reactie van niet aanwezig zijn, dit noemt men dissociatie. De reacties die iemand kan vertonen zijn vluchten, vechten of bevriezen. De bevries reactie zorgt ervoor dat iemand vast komt te zitten in de tijd. In het dagelijkse leven kunnen er triggers/herinneringen die weer verbonden worden met een oude heftige indruk. Er kunnen dan allerlei reacties ontstaan ondermeer: heftig zweten, versnellen van de hartslag en de ademhaling, een rode of een witte huidskleur, plotseling heel koud voelen of juist heel warm, zweten en ook duizeligheid of zomaar flauwvallen.

Ik werk met deze intense ervaringen en intense indrukken van tijdens en voor de geboorte. Een mens is tijdens de geboorte en voor de geboorte, heel kwetsbaar. Naar mijn mening liggen de wortels van menig klacht in deze periode. Hoofdpijnen, vermoeiheid, depressies, fobieën, aanvallen van kwaadheid, angst, depressie enzovoorts kunnen daar de uitwerking van zijn. De vastgezette indrukken weer in beweging zetten, de versplintering opheffen geeft een sterkere verbinding met je hart, het vergroot je intuïtie en brengt je in verbinding met je kracht. Er is wel moed voor nodig om hier aan te beginnen. Bij een gelukte therapie ervaar je eindelijk meer vrijheid, waar je voorheen vast zat.

Uiteindelijk valt alles op zijn plek en kan je met je nieuwe vrijheid opnieuw weer aan slag.

 

Waarom werken met prenatale (voor de geboorte) – en geboorte trauma’s?

Wat ik in mijn dagelijkse praktijk merk is dat rond de 90 á 95 procent van de mensen een intense ervaring in de baarmoeder of tijdens de geboorte meegemaakt hebben. De intense herinneringen die we daarvan hebben worden als het ware bevroren. In het dagelijkse leven kan dat zich ondermeer uiten in patronen, dwanghandelingen, neiging tot perfectie, fobieën, angsten, boosheid tot depressie, psychose en dergelijke aan toe.

Een zachte methode, door contact te maken met de vitaliteit stroom.
‘van overleven naar leven, staan voor jezelf’

Geboorte trauma’s

Geboorte trauma’s zijn ontstaan tijdens de geboorte

Tijdens de overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld vaak door een te klein bekken van de moeder en een te groot hoofd van de baby de ervaring van vast zitten in een te kleine ruimte en daar geen keuzes hebben

Prenatale trauma’s

Prenatale trauma’s ontstaan voor de geboorte

In therapie ga ik met u samen onderzoeken hoe en waar het trauma zich manifesteerd en waar het invloed heeft op uw leven. ‘Ik ben een enorm voorstander om hiermee baby’s te behandelen omdat deze het mentaal nog niet vast hebben gezet en daardoor gaat de behandeling sneller’. (William Emerson)

Wat is voor u de juiste behandelwijze?

Waarom heeft het nut hiermee te werken?
Ten eerste is het belangrijk dat je kunt erkennen dat er aanvankelijk iets gebeurd kan zijn. Vervolgens is het goed om te onderzoeken waar je in je lichaam/in je leven vast zit. In dialoog met mij en jezelf onderzoeken we of dat in beweging kan komen. Er kunnen antwoorden en inzichten komen, het gaat weer stromen.

Dat kan er voor zorgen dat je wat losser komt in je overtuigingen en dat je meer keuze  mogelijkheden hebt in je leven.
Meer toegang tot je intuïtie en dat andere therapieën sneller gaan werken.

Mogelijke effecten van de behandeling op fysiek niveau

 • minder hoofdpijn
 • verbetering van de motoriek
 • spieren die meer ontspannen zijn
 • op ander gebied beter slapen
 • minder vermoeid
 • meer kracht
 • makkelijker keuzes kunnen maken
 • stabieler in de emoties
 • meer contact met je potentie
 • meer open
 • minder gevoelig voor de omgeving
 • beter oog contact
 • opener in de communicatie

Mogelijke effecten van de behandeling op psychisch niveau

 • verhoging van de intuïtie
 • meer zelfvertrouwen krijgen
 • meer geloof in eigen kunnen
 • meer eigen liefde ervaren

Baanbrekend werk ten aanzien van het thema ‘De Verloren Tweeling’. Dit zou ik graag onder het grote publiek willen brengen, en met name zorgverleners hier op willen attenderen.

Meer weten? Kijk hier het hele intervieuw: Ron Borsboom – VerlorenTweeling (lange versie)

Beste film die ik ooit heb gezien over het gebeuren verloren tweelingen vooral scène met de poppen speler heel imponerend. Verdwijnen van de ander gemummificeerd onder een doek.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie inwinnen over het verloren tweelingensyndroom? Ik beantwoord graag uw vragen! Neem vrijblijvend contact op.