Specialist in babytherapie

Babytherapie zorgt voor kleine wondertjes

Je houdt heel veel van je kleine, maar wilt je baby niet eten, slapen of huilt hij/zij alleen maar? Heb je geen nachtrust meer en raken jij en je partner steeds meer uitgeput? Dan is babytherapie wellicht de oplossing voor jouw probleem. Babytherapie zorgt ervoor dat de communicatie tussen ouder en kind weer hersteld wordt, zodat je weer optimaal, en met een gerust hart, kunt genieten van je kleintje!

 

Babytherapie, wat gebeurt er dan?

Een baby komt van een andere wereld. Hierdoor maakt de baby op een andere manier contact met onze wereld. Bijvoorbeeld door middel van babytaal vanuit het lichaam of door te huilen. Geeft je baby signalen af zoals huilen, slecht slapen en moeilijk eten? Dit zijn manieren van de baby om jullie duidelijk te maken dat hij/zij ergens mee zit. Meestal voert dit terug naar een sterke ervaring van vóór of tijdens de bevalling. Traumatherapie kan hiervoor een oplossing bieden.

In de hele vroege herinnering heeft de baby een herinnering vanuit het celgeheugen. Tijdens de therapie sta ik stil bij deze signalen en probeer ik ze samen met jullie, de ouders, te duiden en te begeleiden. De baby wil ervan af, dat kan als de ouders voldoende open kunnen staan voor eventuele uitingen van hun kind. Ik help jullie daar graag bij!

Hoe help ik je daarmee als babytherapeut?

 • Door de ouders en het kind te begeleiden door onder andere babytaal en het huilgedrag te analyseren. Daarnaast is het spiegelen en laten afmaken van bewegingen een belangrijk handvat.
 • Ik help kinderen met hun uitingen en maak daar een brug van naar de ouders.
 • Bij volwassenen met problemen help ik je door via regressie terug te gaan naar de bijzonder kwetsbare perioden, wat weer betekenis kan hebben voor nu.
 • Door dat wat vast zit steeds weer te laten bewegen, dat wat geïsoleerd is weer verbinden met het geheel.
 • Ik geef pedagogische maatregelen aan de ouders mee. Ouders zijn onderdeel van de totale behandeling. Systemisch werken en het familierelatieveld zijn hiervoor belangrijk.

Slaapcoach

Baby’s en kinderen kunnen soms slecht inslapen of door slapen. Meestal worden ze ontroostbaar en gedesoriënteerd wakker. Het kan zijn dat ze iets hebben ervaren van hun geboorte of ervoor. Ik kan u en uw kind daarin begeleiden. Zie ook review op Google

Problemen bij kinderen slecht slapen en ontroostbaar. Herkent u dat bij u kind dan kan ik u en u kind wellicht helpen.

 

Kiss syndroom

Tevens behandel ik het kiss syndroom.

De klachten hiervan kunnen ondermeer zijn:

 • Scheef hoofd
 • Huilen
 • Reflux neiging
 • Slecht slapen
 • Motorisch trager zonder een aanwijsbare redenen
 • Neiging tot verkrommingen in de rug

Het is mogelijk om dit te behandelen. Deze behandeling geeft je kind wel een betere start. Ik behandel de bovenste nekwervel en de atlas met de energetische atlascorrectie.

Onderstaand YouTube-filmpje laat zien wat babytherapie inhoudt en wat u kunt verwachten:

Benieuwd wat ik met babytherapie voor u en uw baby kan betekenen? Klik hier om vrijblijvend contact met me op te nemen!